Ekim 02, 2010

Futbolcu Olmak Kolay mı Sandın?

-Kalk İbo.
-Efendim Hocam?
-Takımda işler iyi gitmiyor, galibiyeti unutmuşsunuz, geldi muhabir soruyor, ne diceksin?
-Çok başarılı bir se..
-Ne başarılısı ibo! Neyden bahsediyorsun sen!
-Hocam hocam....
-Söyle Sabri?
-Son haftalarda istediğimiz oyunu sahaya ve skora yansıtamıyoruz, hocamız sistemde köklü değişikliklere gitti, elbette ileriki günlerde bunun ürünlerini toplayacağızdır, biz iyi bir takımız...
-Aferim Sabri, oturabilirsin...Beyler böyle olmaz, böyle futbolcu olunmaz.Fifa'nın bizim gibi kurslardan alınacak belgeyi, profesyonel lisans almak için zorunlu kıldığını unutmayın.Böyle devam ederse, halı saha maçlarından öteye gidemezsiniz, götürtmem! Sabri'yi örnek alın kendinize, koç gibi futbolcu olacak Sabri, siz daha röportaj veremiyorsunuz, iki cümle kuramıyorsunuz! Neyse, şu vidyoyu izleyin, bu en önemli konulardan birisi, hadi herkes izlesin!

Play...
"Kasımpaşaspor bugün basına açık düzenlediği imza töreninde, Adnan Şimşek'i 2 yıllığına renklerine bağladı.Diyarbakır Su İşleri Belediye Spor'dan tranfes edilen Adnan Şimşek, imzayı attıktan sonra, Kasımpaşaspor'a geldiği için çok mutlu olduğunu şu sözlerle dile getirdi..." Stop.

Hoca:
-Bakın çocuklar, burayı iyi dinleyin.Adamın geldiği kulübün en büyük beklentisi, küme düşmemek.Dinleyin...

Play...
"Adnan Şimşek:
-Çok büyük bir camiaya geldiğimin farkındayım.Kasımpaşaspor kulübünün ve taraftarlarının ne kadar değerli olduğunu biliyorum.Elbetteki tek amacımız şampiyonluk ve daha sonra Avrupa'da büyük başarılara imza atmak.Taraftarımızın önüne çıkmayı heyecanla bekliyorum..." Stop.

Hoca:
-Anladınız değil mi çocuklar? Bunları öğrenin, öğrenin ki, bir gün siz de böyle açıklama yapabilesiniz.Ahmet! Ahmet'le Hüseyin kalkın ayağa!Naptığınızı sanıyorsunuz olm siz, ne söyledin Hüseyin Ahmet'e bu kadar komik, söyleyin biz de gülelim olm!
Hüseyin:
-Özür dilerim hocam...
Hoca:
-Dileme evladım, benden özür mözür dileme!İstemiyor musunuz? Futbolcu olmak istemiyor musunuz hiçbiriniz.
Sabri:
-İstiyoruz hocam, istemez miyiz.
Hoca:
-Oynatiyim mi Emre Belözoğlu'nun vidyosunu? İstiyor musunuz tekrar görmek o vidyoyu?
Sınıf:
-Hayır hocam, lütfen açmayın, hayır...
Hoca:
-Açiyim mi ha! En basit soruyu bile cevaplandıramadığı, futbolcuların şerefini iki paralık ettiği vidyoyu açayım mı! Ne istiyorsunuz, siz de o duruma düşmek mi? İstediğiniz bu mu!
Sınıf:
-Hayır hocam, değil.
Hoca:
-Kalk o zaman Sabri, maçı kazandınız, tam soyunma odasına giderkene yakalandın muhabire, ne diceksin?
Sabri:
-Maça çok iyi konsantre olmuştuk, bunu sahaya çok iyi yansıttık.Rakip çok zordu fakat biz daha iyiydik, çok iyi mücadele ettik ve bunu skora da yansıttık.
-Aferim Sabri, aferim oğlum.
-Çok iyi bir kamp dönemi geçirdik, başarılı bir se...
-Abartma Sabri, beni delirtme Sabri!
-Özür dilerim hocam.
-Kalk ayağa Ahmet, maçı kaybettiniz, şampiyonluk gitti, ne diceksin muhabire?
Ahmet:
-Elimizden geleni yaptık, ama skoru bir türlü lehimize çeviremedik, üzgünüz.Önümüzdeki maçlara bakacağız artık.
-Kalk ayağa Mehmet, takıma yeni bir yabancı transfer edildi, adı şey olsun Jozef, onun hakkında soruyorlar?
Mehmet:
-Jozef çok yetenekli bir oyuncu, takıma çok pozitif katkılarından olacağından eminim.Daha önce oynadığı kulüpler ve liglerde çok üst düzey futbolun oynandığı yerlerdi.Eminim Jozef'in de takıma gelmesiyle, kulübümüz gücüne güç kattı.
Hoca:
-Aferim çocuklar, aferim.İşte bunu istiyorum sizden, böyle çalışarak gelebilirsiniz biyerlere...Sizde bu azim, bu hırsı gördükçe eminim çok iyi yerlere geleceksiniz.Aferim çocuklar.Dersimiz bitmiştir, bir dahaki derste takıma büyük umutlarla alınıp bekleneni veremeyen yıldız futbolcu hakkında verilen röportajlardan bahsedeceğiz.Kitabınızın 64. sayfasında Uyum Sorunu başlığı altında anlatılan bir konu, çalışmadan gelmeyin.Evet, antremanlarınızı aksatmayın, dağılabilirsiniz.